Fokhagymakrémleves


Fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves

 

Hozzávalók:

  • 6 fej fokhagyma
  • 1 póréhagyma vagy vöröshagyma,
  • 1 db burgonya
  • 2 evőkanál liszt,
  • 1.5 liter erőleves /2 db kockából/
  • 2 dl tejszín,
  • 4 dkg vaj,
  • só, 
  • őröltbors, 
  • szerecsendió
  • 3 nagy szelet kenyér felkockázva,
  • petrezselyem vagy snidling.

 

Elkészítés:

  1. Elkészítem az alaplevet az erőleves kockából.
  2. Lábasban a vajat felmelegítjük,rászórjuk a felaprított póréhagymát,üvegesre dinszteljük,beletesszük a lisztet,és kicsit megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a fokhagymákat,sózzuk, borsozzuk, és felöntjük az alaplével.
  4.  Belerakjuk a kockákra vágott burgonyát is,késhegynyi szerecsendióval ízesítjük,és közepesnél alacsonyabb fokozaton kb 30 percig főzzük, míg a burgonya teljesen meg nem puhul,majd simára turmixoljuk a levest.2 dl tejszínt öntök hozzá,és beleszórjuk a metélt petrezselyem zöldet,vagy snidlinget,felforraljuk.
  5. Serpenyőben kevés olajat felhevítünk,és megpirítjuk a kenyérkockákat.

Szerkesztés dátuma: péntek, 2011. december 16. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 2,389 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Fehérpaszuly-leves füstölt disznóhússal Következő cikk: Fokhagymakrémleves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: