Birkacsorba


Birkacsorba

Hozzávalók: 50 dkg birkahús, 1 murok, 1 zeller, 1 paszternák, csokor petrezselyemzöldje, 1 kanál paradicsomlekvár, káposztalé, csípős paprika, só

Elkészítése: A birkahúst darabkákra vágjuk, és 2 liter sós vízben főni tesszük. Időnként lehabozzuk.

Miután majdnem megfőtt, hozzáadjuk a laska-vékonyra metélt zöldséget.

Mikor a hús már megfőtt, belekeverjük a paradicsomlekvárt, és ízlés szerint egy kis őrölt csípős paprikát. Káposzta levével savanyítjuk, és forrón szolgáljuk fel, petrezselyemmel meghintve.

Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,516 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Betyárleves bakonyi módra Következő cikk: Bográcsgulyás


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: