Borjúcsorba


Borjúcsorba

Hozzávalók: 60 dkg borjúszegy, 1 borjúlábszár, 2 közepes burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 dl tejföl, 3 murok, 1 zeller, 1 paszternák, 5 dkg vaj, 1 ek zöldkapor, 2 citrom leve, só, bors

Elkészítése: Helyezzük a falatokra vágott borjúhúst nagy fazékba. Adjunk hozzá vizet, sót és borsot ízlés szerint. Fedjük be a fazekat és főzzük alacsony lángon, kb. egy fél óra hosszat.

Adhatunk még hozzá 1-2 csésze vizet, ha a leves túl vastag lett.

Egy nagy serpenyőben melegítsünk vajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, sárgarépát, paszternákot, burgonyát és zellert. Pároljuk meg, amíg félig puha lesz.

Tegyük a levesbe és főzzük tovább még egy óráig. Két citrom levével, sóval és borssal ízesítsük. Tálaljuk a hússal és csontokkal együtt, hintsük meg kaporral és tetőzzük 1-2 evőkanál tejföllel.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,483 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Bográcsgulyás Következő cikk: Bosporus


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: