Céklaleves


Céklaleves

 

Hozzávalók: 50 dkg cékla, cukor, 1 citrom, 1 ek vaj, 1 tojás, 2 dl tejföl, só, bors, csipetnyi friss tárkony

Elkészítése: A céklát megmossuk, meghámozzuk s enyhén sózott, cukrozott vízben megfőzzük, leszűrjük, és szitán át a levesbe törjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és tárkonyozzuk. Citromlével ízesítjük, majd a tejföllel elhabart tojássárgáját is beletesszük. Ha szükséges, folyamatosan keverve felmelegítjük.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,535 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Burgonya-leves Következő cikk: Cibereleves bárányhússal


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: