Cibereleves gombával


Cibereleves gombával

Hozzávalók: 2 murok, 1 zellergyökér, 1 paszternák, 5 dkg erdei gomba (őzláb vagy csiperke), fél bögre korpacibere (ld. korábbi fejezetben), 1 csésze rizs vagy köleskása, só, bors, 1 ek olaj, 1 ek liszt, 1 tojássárgája, 1 kávéskanál lestyán, 1 kávéskanál zellerzöldje, csipetnyi gyömbér

Elkészítése: Szeleteljük fel a murkot, zellergyökeret és paszternákot és tegyük fel főni enyhén sós vízbe. Ugyanakkor tisztítsuk meg a gombát, szeleteljük fel, s mikor a leves lassan forrni kezd, adjuk hozzá a gombát. Mikor mind megfőtt, adjuk hozzá a korpaciberét és a rizst vagy kölest és főzzük tovább. Az olajjal és liszttel készítsünk aranybarna rántást, simítsuk el egy kis levessel és töltsük hozzá az egészhez.

Keverjük bele a tojássárgáját, a felvágott lestyánt és petrezselyemzöldjét. Lobbantsuk meg, ízesítsünk utána, ha kell, sóval és borssal, fűszerezzük gyömbérporral.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,406 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Cibereleves bárányhússal Következő cikk: Citromos pacalleves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: