Hozzávalók: 50 dkg marhalapocka, 50 dkg savanyú káposzta, 5 dkg rizs, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 2 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 csapott mokkáskanál őrölt köménymag, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint
Elkészítés: A húst kockákra vágjuk. A felhevített olajon üvegesre futtatjuk a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a köménymagot meg a tisztított, zúzott fokhagymát. Két evőkanálnyi vizet öntünk rá, és a húskockákat beletéve zsírjára pirítjuk. Megsózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Időnként kevés vízzel pótoljuk az elfőtt levét. Ha már majdnem puha, hozzátesszük az apróra vágott savanyú káposztát, a felszeletelt, kicsumázott paprikát és a megmosott rizst. Annyi vizet öntsünk rá, hogy bőven ellepje. Fedő alatt pároljuk a teljes puhulásig. Végül a tejfölt is belekeverjük, összeforraljuk és forrón tálaljuk.