Csángó gulyás


Csángó gulyás

Hozzávalók: 50 dkg marhalapocka, 50 dkg savanyú káposzta, 5 dkg rizs, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 2 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 csapott mokkáskanál őrölt köménymag, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint

Elkészítés: A húst kockákra vágjuk. A felhevített olajon üvegesre futtatjuk a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a köménymagot meg a tisztított, zúzott fokhagymát. Két evőkanálnyi vizet öntünk rá, és a húskockákat beletéve zsírjára pirítjuk. Megsózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Időnként kevés vízzel pótoljuk az elfőtt levét. Ha már majdnem puha, hozzátesszük az apróra vágott savanyú káposztát, a felszeletelt, kicsumázott paprikát és a megmosott rizst. Annyi vizet öntsünk rá, hogy bőven ellepje. Fedő alatt pároljuk a teljes puhulásig. Végül a tejfölt is belekeverjük, összeforraljuk és forrón tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 2,750 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Csalánleves Következő cikk: Csángó gulyásleves 2


   








Megjegyzések

Takács Éva
hétfő, 2014. augusztus 11. 15:25
Csomborral próbáltad már? Az eredeti recept szerint jár belé. Különleges ízt kap tőle :-)



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: