Erdélyi román csorba


Erdélyi román csorba

Hozzávalók: 40 dkg füstölt hús vagy húsos szalonna, 30 dkg káposzta és zsenge karalábélevél, 2 ek liszt, 2 ek zsír, 1 kanál zöldkapor, 1 fej hagyma, 1 bögre savanyútej, 2-3 gerezd fokhagyma, só

Elkészítése: A húst vagy a szalonnát hideg vízben főni tesszük. Egy kanál zsiradékban külön megpároljuk a hagymát a megmosott, leforrázott és apróra vágott káposzta- és karalábélapikkal (levelekkel).

A megmaradt zsírból és lisztből rántást készítünk, amelyet kevés vízzel töltünk fel, ezt jól kikeverjük és egy merőkanál levessel is felengedjük. Miután néhányat lobbant, összekeverjük a lapikkal, a hagymával és a húsra öntjük. Sózzuk, hozzáadjuk a zöldkaprot, a savanyútejet - ízlés szerint - és egy kevés ideig egybefőzzük.

Felszolgálás előtt beleszórjuk az apróra vágott fokhagymát.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,402 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Erdélyi raguleves Következő cikk: Erdélyi székely-gulyás


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: