Édes kenyérleves


Édes kenyérleves

Hozzávalók: 50 dkg kenyér, 1,5 - 2 liter tej, 6-7 tojássárgája, cukor

Elkészítése: A vékony szeletekre vágott kenyeret 3-4 ujjnyi vastag rétegben tálba rendezzük.

4-5 tojássárgáját cukorral összekavarjuk, és állandó keverés mellett a forró tejbe csurgatjuk.

A forró levet a kenyérszeletekre töltjük, pár percig lefedve állni hagyjuk, majd tálaljuk.

Változatok: Egyes helyeken a tojásfehérjét is belefőzik a levesbe.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,333 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Disznótoros káposztaleves Következő cikk: Erdei gyümölcsleves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: