Fehér rokolyás pityókaleves


Fehér rokolyás pityókaleves

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 dkg liszt, 2 tojássárga, cukor, 5 dkg vaj, 2 csésze tejföl, tárkony, só, ecet

Elkészítése: Kétliternyi fövő vízbe tesszük a 60 dkg meghámozott, kockára vágott nyers krumplit, sót, apróra vágott tárkonyt.

Mikor a krumpli megpuhult, a vajjal 2 dkg lisztből világos rántást készítünk. Folytonos kavarás mellett felfőzzük, ecettel, kevés cukorral ízesítjük. Meglobbantjuk, majd a tűzről levéve elkeverünk benne 2 tojássárgáját. Tálaláskor bőven tejfölözzük, majd újra meglobbantjuk s a belekevert tejföl akkor "kihabzik" a fazék szélén. Innen a neve.

Változatok: Tárkony helyett készíthetjük 2-3 babérlevéllel is.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 2,090 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Erdélyi zöldborsóleves Következő cikk: Fehérpaszuly-leves füstölt disznóhússal


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: