Füves leves


Füves leves

Hozzávalók: 10 szál petrezselyemzöldje, 5 szál zellerzöldje, 10-15 szál kapor, 5 szál tárkony, 1,5 kg borjúcsont, 1 fej hagyma, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, 6 dkg liszt, 2 zsemle kockára vágva, só, bors, gyömbér

Elkészítése: A borjúcsontokat gyömbérrel bedörzsöljük, és enyhén fűszerezett 2 liternyi vízben megfőzzük. Petrezselyemzöldet, zellerzöldet, kaprot, hagymát, tárkonyt finomra vágva, vajon megfuttatunk.

Liszttel meghintve kissé pirítjuk, és a jól kiforrott borjúcsont levével felengedve főzzük tovább.

Utánízesítjük sóval, törött borssal. Tojássárgájával elkevert tejföllel elhabarjuk, vajjal gazdagítjuk. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,328 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Frankfurti leves kelbimbóval Következő cikk: Gombagulyás


   







Tetszik 1 és még 1 tag kedveli




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: