Kolozsvári gulyás


Kolozsvári gulyás

Ez az étel kicsit hosszadalmasan készül, de mindenképp megéri a fáradtságot, mert nagyon laktató, és önmagában is elég, nem kell hozzá még második féle is.

Hozzávalók: 40 dkg marhalábszár, 15 dkg vöröshagyma, 5 dkg sertészsír, 60 dkg burgonya, 40 dkg fejeskáposzta, fűszerpaprika, fokhagyma, köménymag, só, lecsó vagy friss zöldpaprika, paradicsom, fél csomó petrezselyemzöld.

Elkészítés: A marhahúst megmossuk, kis kockákra aprítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és a zsírban üvegesre pároljuk. Közben a burgonyát megtisztítjukm, a húshoz hasonló nagyságú kockákra, a káposztát pedig cikkekre vágjuk. A megpárolt vöröshagymához hozzáadjuk a fűszerpaprikát, gyorsan összekeverjuk, kevés vizet öntünk rá. Ezután hozzátesszük a húst, 1-2 gerezd fokhagymát (aki szereti, szét is nyomhatja), késhegynyi köménymagot. Sóval, esetleg vegetával ízesítjük, lecsót, vagy friss paprikát-paradicsomot adokunk hozzá. Párpercnyi pirítás után fél liter vízzel majdnem puhára pároljuk. Ezután beletesszük a burgonyát, a káposztát, és készre főzzük. Ha szükséges, még utána sózunk. Tálaláskor felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot és finomra vágott petrezselyemzöldet szórhatunk a tetejére.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,637 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Kölesleves ürühússal Következő cikk: Köménymagleves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: