Kölesleves ürühússal


Kölesleves ürühússal

Hozzávalók: 50 dkg ürühús, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes hagyma, 1 közepes zeller, 1 ek. köles - személyenként, só, bors, zöldpetrezselyem

Elkészítése: A húst gondosan zsírtalanítjuk, majd fövő vizet öntünk rá, és a leveszöldséggel, pár szem borssal, sóval puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük a léből, és egy tálban gőz felett lefedve tartjuk.

Az átszűrt, lezsírozott levesbe egy darab vékony szeletekre vágott murkot teszünk, és hozzáadjuk a több lében megmosott, leforrázott kölest. Puhára főzzük. Apróra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.

A forrón tartott húst kicsontoljuk, és szép szeletekre vágjuk. A leveszöldséggel együtt tálra rendezzük. A puhára főtt köles levével együtt a húsostálba öntjük. Forrón tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,689 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Kaporleves borjúhússal Következő cikk: Kolozsvári gulyás


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: