Krumplileves, ahogy a pásztorok csinálták


Krumplileves, ahogy a pásztorok csinálták

Hozzávalók: 1 murok, 1 petrezselyemgyökér, 1 fej hagyma, 1 ek zsír, 1 kg krumpli, 1,5 l tejsavó, só, bors

Elkészítése: A megtakarított és apróra szeletelt zöldségeket egy kanálnyi forró zsírban megforgatjuk, majd 1 liter vízzel felengedjük. Mikor felforrt, hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott krumplit. Néhány lobbanás után megsózzuk, megborsozzuk. Amint a krumpli megfőtt, hozzátöltjük a savót ízlés szerint, s egykét percig még főni hagyjuk.

Hideg puliszkával került az asztalra.

Változat: Alkalom adtával szívesen ízesítették füstölt szalonna bőrével.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,456 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Krémes-édes sütőtökleves minden földi jóval Következő cikk: Küküllőmenti almaleves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: