Labodaleves korpaciberével


Labodaleves korpaciberével

Hozzávalók: 3-4 kötés laboda, 2-3 kötés zöldhagyma, 5 dl korpacibere, lestyán, petrezselyemzöldje, kis csésze rizs, só, bors

Elkészítése: Megtisztítjuk a labodát, de a leveleit rajta hagyjuk. A hagymát apróra vágjuk. Főni tesszük 1 liter sós vízbe, melyet előbb felforraltunk, majd hozzáadjuk a rizst, és tovább főzzük. A külön felforralt korpaciberével megsavanyítjuk, és ismét főzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott lestyánt és a zöldpetrezselymet. A fazekat lefedjük és félrehúzzuk.

Megjegyzés: Gazdagíthatjuk tejfölös-tojásos eresztékkel, vagy ízlés szerint 1-2 kanál vajat tölthetünk a levesbe.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,176 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Küküllőmenti almaleves Következő cikk: Lebbencsleves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: