Poéka leves


Poéka leves

Hozzávalók: 50 dkg sertés comb, 16 dkg vöröshagyma, 25 dkg karalábé, 25 dkg sárgarépa, 16 dkg fehérrépa, 16 dkg aszalt szilva, 1/2 dl olaj, 1 dkg pirospaprika, 16 dkg liszt, 2 db tojás, 1 dl tejföl, só, bors, babérlevél

Az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott combot. Ezeket együtt megpároljuk, majd belekavarjuk a pirospaprikát és felöntjük 1.5 liter vízzel. A zöldségeket megtisztítjuk, kockákra vágjuk és beletesszük a forrásban lévő levesbe. Sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük. A tojásokból és 12 dkg lisztből apró galuskákat készítünk. A galuskákat és az aszalt szilvát beletesszük a levesbe. A tejfölt elkavarjuk a megmaradt liszttel, és ezzel sűrítjük be a levest. Tálaláshoz külön tejfölt adhatunk hozzá.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,524 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Paraszt csorba Következő cikk: Póréhagymaleves palacsintával


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: