Póréhagymaleves palacsintával


Póréhagymaleves palacsintával

Hozzávalók: 3-4 szál póréhagyma, 4 nagyobb pityóka, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1 murok, 1 liter tej, 1 tojás, 1 csésze liszt, só, 1 csomó metélőhagyma

Elkészítése: Tejben megfőzzük a megtisztított murkot, petrezselymet, zellert, leszűrjük, a levében megfőzzük a kockákra vágott krumplit és a póréhagyma karikára szeletelt fehér részét. Mikor a zöldség megpuhult, még hozzáadunk 5 dkg vajat és sózzuk, borsozzuk. Közben cukor nélküli híg palacsintát készítünk apróra vágott metélőhagymával, összegöngyöljük, kisujjnyi széles szeletekre metéljük, és tálaláskor a levesbe tesszük.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,008 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Poéka leves Következő cikk: Pulykaaprólék leves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: