Sóskaleves


Sóskaleves

Hozzávalók: 20 dkg sóska, 4 ek liszt, 1 tojás, fél csésze tejföl, só, bors, 2 ek olaj vagy vaj, fél csésze tejszín

Elkészítése: A sóskát szárától megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk. Forró olajon, folytonos keverés mellett pépesre puhítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és 2 kanál liszttel tűzön tartva kavarjuk. Lassan vízzel, de ha lehet, hús- vagy csontlével feleresztjük, keveset főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt is. Végül 1 tojásból, 2 kanál lisztből kevés tejföllel készült galuskát szaggatunk bele, de lehet rizset is belefőzni.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,506 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Somos csontleves Következő cikk: Suhantott leves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: