Suhantott leves


Suhantott leves

Hozzávalók: 2 murok, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg libazsír, 20 dkg füstölt libaszalonna, 20 dkg tarhonya, 2 dl tejföl, só, bors, 1 csomó petrezselyemzöldje

Elkészítése: Az apróra vágott vöröshagymát késhegynyi törött borssal a felhevített libazsírban aranysárgára pirítjuk, majd beletesszük a karikára vágott murkot, petrezselymet és felengedjük a megfelelő mennyiségű vízzel.

Az apróra vágott füstölt libaszalonnát kisütjük, és egy kevés zsírjával együtt a levesbe öntjük. A forrásban lévő levesbe tesszük a tarhonyát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha a tarhonya megpuhult, a leves zsírjából, ha szükséges, keveset leveszünk. Jól megtejfölözzük és még egyszer fellobbantjuk.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 4,205 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Sóskaleves Következő cikk: Sütőtök krémleves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: