Szabógallér- vagy tűrt laskaleves 2.


Szabógallér- vagy tűrt laskaleves 2.

Hozzávalók: 2 liter csontleves, 1 tojás, 15 dkg liszt, 1 fej hagyma, 5 dkg zsír vagy olaj, paprika, só, petrezselyemzöldje

Elkészítése: Egy tojással laskát kell készíteni. Mikor kinyújtódik, nem hagyjuk megszáradni.

Egy fej hagymát apróra vágva kevés zsírban vagy olajban megpárolunk, majd paprikát teszünk bele, sózzuk, és a laska egyik felére kis csomókban soronként rárakjuk. A laska másik felét ráhajtjuk, és fakanállal kocka alakban megnyomkodjuk. Késsel vagy derelyevágóval vigyázva kivágjuk, hogy a tésztából ki ne jöjjön a töltelék.

A levesben megfőzzük. Ha kész, petrezselyemzöldet hintünk a tetejére. Utánízesítjük.

Megjegyzés: Sok háziasszony grízt is pirít hagymával. A töltelék elkészítésénél minden házban másképpen jártak el: frissen főtt, sütött vagy másnapos hússal, gombával, esetleg zsenge karalábéval, murokkal, füvekkel ízesítették.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 2,125 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Szabógallér leves Következő cikk: Szász fokhagymás leves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: