Szász tormaleves


Szász tormaleves

Hozzávalók: 1 kg kövér disznóhús, 2 murok, 1 petrezselyemgyökér, 1 fej hagyma, 2 szál rozmaring, 2 csésze reszelt torma, 1 csésze tejföl vagy tejszín, 2 ek. liszt, só, ecet

Elkészítése: A disznóhúst a leveszöldséggel és rozmaringgal enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

A reszelt tormát a liszttel megfonnyasztjuk, majd fokozatosan feltöltjük a leszűrt lével.

Jól összefőzzük, tejfölözzük, és a szeletekre vágott húsra forrón ráöntjük.

Változatok: Disznóhús helyett készülhet ürühússal és szalonnával is. Egyes vidékeken vízzel higított savanyú káposztalével főzik, és disznóhús helyett bárányhúst és szalonnát vagy velőt, esetleg véres hurkát használnak, negyedelt krumplit is főznek bele.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2012. szeptember 17. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,485 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Szász sülthúsleves Következő cikk: Szebeni korhelyleves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: