Tarhonyaleves


Tarhonyaleves

 

Hozzávalók: 2 murok, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb karalábé, 2 ek libazsír, 2 marék tarhonya, fél fej hagyma, 1 ek vaj, 15 dkg gomba, 1 tojássárgája, 1 kanál tejföl, só, bors

Elkészítése: A murkot, petrezselyemgyökeret, kisebb karalábét kockákra vágva sós vízben nem
egészen puhára főzzük. Két kanál libazsíron két marék tarhonyát rózsapirosra pirítunk, adunk hozzá fél, igen finomra vágott hagymát, mellyel már csak kicsit pirítjuk. Késhegynyi borsot adunk hozzá, és felöntjük a zöldséges lével, mellyel lassan jól felforraljuk. Petrezselymes vajon megpárolt gombát teszünk hozzá. Tálaláskor egy tojássárgáját két evőkanál tejföllel elkeverünk a levesestálban és ráöntjük a levest.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. szeptember 20. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 886 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Szilvás káposztaleves Következő cikk: Tárkonyos bableves bütyökkel


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: