Tárkonyos bárányleves


Tárkonyos bárányleves

 

Hozzávalók: 2 kg bárány eleje és lapockája, 1 evőkanál só, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg vaj, 5 dkg liszt, pár szem egész bors, 1 dl tejföl, 1/2 dl tejszín, 2 tojássárgája, 5 dkg tárkony, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa

Elkészítése: A bárányt kicsontoljuk, és a csontokból jó erős levest főzünk. A bárányhúst felvagdaljuk és leforrázzuk, majd a leszűrt csontlében feltesszük főni. Ha felforrt, megsózzuk, s a megtisztított és egészben hagyott hagymát, szemes borsot, tárkonyt vászonzacskóban főzzük bele. Ha a hús félig megpuhult, bezöldségeljük, s együtt puhára főzzük. A zacskót kivesszük. Finomra vágott tárkonnyal vajas rántást készítünk, ezzel a tárkonyos bárányt berántjuk, és felforraljuk. Ha van, tárkonyecettel, ha nincs, közönséges ecettel ízesítjük, belekeverjük a tejfölt és felforraljuk. Tálalás előtt
tejszínnel és tojássárgájával jól elkeverjük.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. szeptember 20. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 749 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Tárkonyos bableves bütyökkel Következő cikk: Tárkonyos csirkeragu leves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: