Tüdőleves


Tüdőleves

 

Hozzávalók: 50 dkg marhatüdő, 1 ek libazsír vagy olaj, 1 ek liszt, 1 cikk fokhagyma, metélőhagyma,
főtt murok

Elkészítése: A húslevesben kifőtt tüdőt ledaráljuk. Zsírból, lisztből, a fokhagymával rántást készítünk. A ledarált tüdőt a rántáshoz keverjük. A húslevessel felengedjük mártás sűrűségűre, vagy kissé hígabbra. Kockára vágott főtt murkot téve bele tálaláskor metélőhagymával megszórjuk.

Változatok: Zúzából is lehet készíteni.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. szeptember 20. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 1,548 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Tojásleves Következő cikk: Újházy-tyúkhúsleves


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: