Zöldpaszulyleves


Zöldpaszulyleves

 

Hozzávalók: 1 kg csont, 1 kg marhahús, 15-20 dkg szalonna, 3 murok, 1 kg zöldpaszuly, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes zeller, 1 közepes hagyma, 1 ek petrezselyemzöldje, 3 ek liszt, 2 ek zsír, só, ecet, 1 csésze tejföl

Elkészítése: A marhahúst és a leforrázott csontokat 2 liter vízben főni tesszük. Amikor a hús félig megpuhult, bezöldségeljük, beletesszük a szalonnát, puhára főzzük, a csontokat eltávolítjuk. Amíg a hús fő, megtisztítjuk a paszulyt, és ha túl hosszú, félbetörjük. Egy liternyi főzővízben puhára főzzük. A főzés végén kevés ecettel savanyítjuk. Zsírral -
esetleg 5 dkg füstölt szalonna kiolvasztott zsírjával - barna rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és petrezselyemzöldjét. A rántást felöntjük a húslével, és jól elfőzzük benne. Hozzáadjuk a paszulyt, a csontról leválasztott húst, a szalonnát, és még egyszer felfőzzük. A húst és a szalonnát kivesszük, szép szeletekre vágjuk. és a leveszöldséggel együtt tálba rendezzük. A megtejfölözött forró levet, rátöltjük.

Megjegyzés: Ha a füstölt szalonna kiolvasztott zsírjával készítjük a rántást, a töpörtyűt tálaláskor forrón az ételre szórhatjuk.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. szeptember 20. Szerkesztette: Kovács Enikő
Nézettség: 748 Kategória: Receptek » Levesek
Előző cikk: Viharsarki húsgombócleves (videó)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: