Hozzávalók
2 ek olaj,
2 ek kefir,
késhegynyi õrölt feketebors,
1 ek oreganolevél (szárított),
2 tk citromlé,
1 ek mustár,
1 ek grappa.
Az összes felsorolt hozzávalót alaposan összekeverem.
Hozzávalók
2 csomó bazsalikom,
10 dkg piniamag (fenyõmag),
5 dkg juhsajt,
12-15 fokhagymagerezd,
"extra vergine" olivaolaj.
A bazsalikomot a juhsajttal, a fenyõmaggal és a fokhagymával egy mozsárban durván összetörni. Az egészet egy tálba tenni és az olivaolajjal kásaszerû pasztává keverni.
Hozzávalók
1 tojás sárgája,
0,5 dl olívaolaj,
0,5 dl naprafrgóolaj,
1 kiskanál mustár,
1 kis gerezd fokhagyma,
pár csepp citromlé,
só, bors, mustár,
2 nagy evőkanálnyi creme fraiche, apróra vágott petrezselymet
Elkészítése:
Keverjük össze a két olajat
Adjuk a tojássárgájához a mustárt és pár csepp citromlevet, a felaprított fokhagymát
Habverővel folyamato...
Hozzávalók
20 dkg reszelt torma,
3 dl tejszín,
1 ek cukor,
1 ek citromlé.
A tejszínt habbá verni, majd óvatosan hozzákeverni a citromlével és cukorral megenyhített frissen reszelt tormát.
Nyers zöldséggel (sárgarépa, uborka, paradicsom) vagy húsokkal, hallal tálalhatjuk, pita kenyérrel.
Hozzávalók
1 pohár joghurt,
1 közepes salátauborka,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 ek olivaolaj,
pár csepp citromlé,
só.
A hámozott uborkát egy durva reszelõn lereszelni és kinyomni.