A magyar házimustár


A magyar házimustár

Az u.n. magyar-mustár mindennemű francia mustárnál jobb, de csak ott szerezhetõ meg könnyen, a hol szõlõ termesztéssel foglalkoznak.

Készítési módja a következő:

  1. Egy liter édes, sürüre fõzött (barna) mustot forraljunk fel, másodszor is; 
  2. ha forr, öntsük rá fél kilónyi azon frissen õrlött mustár-lisztre. (A mustár-lisztnek azért kell frissen õrlöttnek lenni, mert különben keserű a liszt.) 
  3. A leforrázott mustár lisztet keverjük jó fél óráig folytonosan, hogy az ereje kissé párologjon el. 
  4. Miután jól elkevertük, öntsünk belé csendesen annyi hideg fõtt mustot, hogy csurgós hig legyen.
  5. A mustot vegyitsük jól el a mustár liszttel és öntsük nagy, szűknyakú üvegbe. 
Az üvegeket dugjuk be jól, mert úgy évekig eláll.

Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. február 21. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,303 Kategória: Receptek » Mártások
Következő cikk: Áfonyamártás


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: