Hideg vagy meleg sültekhez, nyárson- és rostonsültekhez vagy kenyeren kenve kínálhatjuk.
Hozzávalók:
- 1 kávéskanál rózsapaprika
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2.5 dl olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 6 db paradicsompaprika
- 2 evőkanál 10 %-os ecet
- 1 evőkanál citromlé
- só
Elkészítés:
- Megmosom a paradicsompaprikákat, és forró sütőben kb. 15 percig, sütöm.
- Amikor a héjuk megráncosodik, a sült paprikákat meghámozom, kicsumázom, és eltávolítom a magjukat.
- A vörös- és a fokhagymát megtisztítom.
- A paprika húsát és a hagymákat finomra összevágom, és egy serpenyőben, kevés olajon 5 percig párolom, majd kihűtöm.
- A lehűlt anyagokat mixerbe teszem, sót, paprikát teszek bele, majd a maradék olajat fokozatosan hozzáöntve sűrű mártássá keverem.
- Végül ecettel és citromlével ízesítem.
Forrás:
receptoldal.hu