Ajvar (szerb paprikamártás)


Ajvar (szerb paprikamártás)

Hideg vagy meleg sültekhez, nyárson- és rostonsültekhez vagy kenyeren kenve kínálhatjuk.

Hozzávalók:

  • 1 kávéskanál rózsapaprika
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2.5 dl olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 db paradicsompaprika
  • 2 evőkanál 10 %-os ecet
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

  1. Megmosom a paradicsompaprikákat, és forró sütőben kb. 15 percig, sütöm. 
  2. Amikor a héjuk megráncosodik, a sült paprikákat meghámozom, kicsumázom, és eltávolítom a magjukat. 
  3. A vörös- és a fokhagymát megtisztítom. 
  4. A paprika húsát és a hagymákat finomra összevágom, és egy serpenyőben, kevés olajon 5 percig párolom, majd kihűtöm. 
  5. A lehűlt anyagokat mixerbe teszem, sót, paprikát teszek bele, majd a maradék olajat fokozatosan hozzáöntve sűrű mártássá keverem. 
  6. Végül ecettel és citromlével ízesítem. 
Üvegben, hűtőszekrényben egy-két hétig eltartható. Hideg vagy meleg sültekhez, nyárson- és rostonsültekhez kínálom.

Forrás:
receptoldal.hu


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. február 21. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,419 Kategória: Receptek » Mártások
Előző cikk: Aioli mártás Következő cikk: Egresmártás


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: