Meggymártás


Meggymártás

Önmagában, pirítós kenyérrel és sajttal is jó, de alapvetően főtt húsokhoz szokás tálalni.

Hozzávalók:

  • 40 dkg meggy
  • 10 dkg cukor
  • 6-8 szem szegfűszeg
  • egy kis darab fahéj
  • 1 citrom
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl vörösbor
  • 2 dl tejföl.

Elkészítés:

A fűszerekből kivonatot készítünk, a fahájat, a szegfűszeget citromkarikával, egy kis reszelt citromhéjjal kevés vízben felforraljuk, leszűrjük. A magozott meggyel, cukorral, vörösborral és egy csipetnyi sóval a fűszeres levet forraljuk. A habarást a mártáshoz tejfölből és lisztből készítjük: a tejfölhöz a lisztet finoman adagolva kikeverjük, a főzőlével hígítjuk, majd a meggyhez öntjük kevergetés közben. Újra felforraljuk, ha szükséges, még lehet cukrozni, citromlével savanyítani. Végül keverjük hozzá a tejszínt.

 

Forrás:
mindmegette.hu


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. február 21. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,411 Kategória: Receptek » Mártások
Előző cikk: Házi ketchup, fűszeres paradicsomszósz Következő cikk: Mézes-fahéjas mustár


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: