Házi ketchup, fűszeres paradicsomszósz


Házi ketchup, fűszeres paradicsomszósz

Hozzávalók:

  • 1,5 liter paradicsomlé
  • 2 zellerszár
  • fél fej édeskömény
  • hüvelyknyi friss gyömbér
  • 1 fej hagyma
  • fél szál póréhagyma
  • 1 kis fej fokhagyma
  • 2 alma
  • fél piros chili
  • 2 kanál méz
  • 4 ek barnacukor
  • egy csomó friss bazsalikom
  • 1 kk őrölt koriander
  • 2 szegfűszeg
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • 1 dl olivaolaj
  • 2 dl almaecet
  • 3 babérlevel
  • 1 ek morzsolt majoránna
  • 1 kk fahéj
  • 4 szem szekfűbors
  • 1 kk mustármag
  • só, ízlés szerint

Elkészítés:

A zöldségeket aprítottam/reszeltem, az olivaolajon megdinszteltem, összekevertem a forrásban lévő paradicsomlével. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadtam a mézet, cukrot, őrölt fűszereket, botmixerrel pépesítettem, teatojásban belelógattam a darabos fűszereket, és gyakori kevergetés mellett ketchup sűrűségűre főztem. Melegen csírátlanított üvegekbe raktam és száraz dunsztban tartottam másnapig.

Forrás:
gabojszakonyhaja.blogspot.com


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. február 21. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 3,212 Kategória: Receptek » Mártások
Előző cikk: Gyümölcsmártás Következő cikk: Meggymártás


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: