Aioli mártás


Aioli mártás

Hozzávalók:

  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1,5-2 dl olívaolaj
  • 1 tojás sárgája
  • csipetnyi só
  • csipetnyi sáfrány

Elkészítés:

A fokhagymát átpasszírozod fokhagymanyomón, megsózod ízlés szerint, ráütöd a tojássárgáját és ezt habosra kevered. Amikor kifehéredett, cseppenként, mintha majonézt készítenél, hozzáadod az olajat. Mikor minden alapanyag benne van, krémszerű, belemorzsolod a sáfrányt, és lehűtve fondühöz, sültekhez kínálod.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2011. augusztus 22. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,206 Kategória: Receptek » Mártások
Előző cikk: Áfonyamártás Következő cikk: Ajvar (szerb paprikamártás)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: