Hozzávalók
1 készen vett mézeslap (4db-os)
5dl 2,8%-os tej
4 ek búzadara
2 ek vaníliás puding (kb 2/3 zacskó)
5 ek kristálycukor
sárgabarack lekvár
1 rumaroma+1 dl tej
16 db babapiskóta
20 dkg tortabevonó+6 ek étolaj
20 dkg margarin
Ez a süti villámgyorsan elkészül, nem kell sütni csak szépen összerakni mindent.
Először elkészítem a krémet, mert ennek még hűlnie is kell.
Ez a recept egy igazi régi recept, anyósom és az ő anyukája, az én nagymamám és a dédim is így csinálta a linzert.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
1 egész nagy tojás
1 sütőpor
25 dkg porcukor
kb fél dl fehérbor vagy házi tej
2kg alma
1 tk fahéj+ 3 ek kristálycukor
2-3 ek gríz
Először az almát meghámozom és lereszelem, majd rászórok egy tk fahéjat és 3 ek cukrot.
Mai rohanó világunkban egyre kevesebb időt töltünk a konyhában, és valljuk be hogy nem is tudunk olyan süteményeket enni amit Édesanyánk, Nagyanyánk készített. Ki ne emlékezne a mama sütijére, azokra az ízekre, azokra a vasárnapokra, azokra a süteményekre. Mesélünk gyerekeinknek, barátainknak, hogy bezzeg a Mama az tudott sütni és milyen finomakat, milyen jókat.
Mulicz Károly:
Barátaimnak! Az édesanyám előfizetője volt az Erdélyi Magyar Lányoknak, az egyik 1929-es példányból kivettem a "Csiga" sütemény receptjét, íme:
Veszünk fél kilogram lisztet,
egy vizespohár tejfelt,
egy vizespohár zsírt,
hidegen szétmorzsolunk 2 deka élesztőt,
kevés sóval és 2 tojással az egésszet jól összegyúrjuk.
Mulicz Károly:
Barátaimnak! Az édesanyám előfizetője volt az Erdélyi Magyar Lányoknak, az egyik 1929-es példányból kivettem a Nagybányai tepertős pogácsa receptjét, íme:
Fél kiló lisztet,
egy tojás sárgáját,
1 evőkanál rumot,
1 tetejes kávéskanál sót,
1 késhegynyi szóda bikarbónát,
annyi hideg vizzel gyúrunk össze,hogy írós-vajas tészta keménységű legyen.
A kakaós csigát mindenki szereti, bár amit a pékségek árulnak, az nem az igazi. Íme, a recept, ahogy nagymamáink készítették.
A kakaós csiga igazi hungarikum, már betöltötte a 102. évét. Egy gödi cukrászmester készítette 33. születésnapja alkalmából barátainak, de a cukrászdába került belőle, és a vásárlók körében osztatlan sikert aratott 1908. január 10-én.