Magyar konyha - Receptek - Sütemények

   

Csokis-vaníliás krémes csokoládétorta
Hozzávalók: A tésztához: 12,5 dkg puha vaj 30 dkg cukor 3 tojás 1,2 dl tej 16 dkg liszt 6 dkg kakaó 1 kiskanál sütőpor 1 kiskanál szódabikarbóna 1 csipetnyi só A vaníliás krémhez: 1 púpozott evőkanál zselatin (10 gr) + 5 evőkanál víz 2,4 dl tej 1 rúd vanília 4 tojás sárgája 8 dkg cukor 1 kávéskanál vanília-aroma 3 dl édes tejszín 1 csomag Bourbon vaníliá...
Csokis-vaníliás süti
Hozzávalók: A tésztához: 1 bögre tej 1 bögre cukor 10 dkg Rama margarin 1 bögre liszt 1 tojás 1 csomag sütőpor 1/2 bögre kakaópor A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor 15 dkg Rama margarin 1 pohár tejföl 5 dl tej A tetejére: kakaópor Elkészítés: A tésztához valókat összekeverjük, és 40 perc akatt megsütjük.
Csokitorta
Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás 12 evőkanál porcukor 12 evőkanál finomliszt 10 evőkanál hideg víz 1 csomag sütőpor 1-2 evőkanál kakaó A krémhez: 1 csomag csokoládés puding 3 dl tej 15 dkg tejcsokoládé 15 dkg Rama margarin 5 dkg porcukor Elkészítés: A tészta hozzávalóiból vizes piskótát sütünk az alábbi módon: a tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét ...
Csokitorta a legfinomabb csokikrémmel
Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás 6 evőkanál cukor 7 evőkanál víz 8 evőkanál liszt 2 evőkanál étkezési keményítő 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag sütőpor késhegynyi szódabikarbóna A krémhez: 5 dl habtejszín 10 dkg étcsoki 10 dkg tejcsoki Elkészítés: A krémhez a tejszínbe tördeljük a csokoládét és felforraljuk. Hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
Csokitorta saját levében
Hozzávalók: A tésztához 1 bögre liszt 1 teáskanál sütőpor 1/4 bögre kakaópor 3/4 bögre cukor 1/2 bögre tej 5 dkg olvasztott vaj A csokiöntethez: 3/4 bögre barna cukor 1/4 bögre kakaópor 1 és 1/4 bögre forró víz Elkészítés: A tésztához valókat összekeverjük, és kivajazott hőálló edénybe öntjük.
Csokoládékenyér
Hozzávalók: 10 dkg étcsokoládé 25 dkg vaj 7 tojás 20 dkg porcukor 1 kávéskanál őrölt fahéj 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg 2 csomag vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 15 dkg rétesliszt 25 dkg búzadara vaj a forma kikenéséhez Elkészítés: A cukrot a tojássárgákkal jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a búzadarát, majd a felolvasztott vajat, a felolvasztott csok...
Csokoládémousse torta
Hozzávalók: A tésztához: 7,5 dkg Rama margarin 7,5 dkg cukor 2 tojás 12,5 dkg liszt 2,5 dkg kakaópor (nem instant!) 1 csomag sütőpor A krémhez: 15 dkg étcsokoládé felolvasztva 3 dl natúr joghurt 15 dkg túró 4 evőkanál cukor 1 evőkanál narancslé 1 evőkanál brandy vagy néhány csepp rumaroma 9 evőkanál hideg víz 4 teáskanál zselatinpor 2 tojásfehérje Elkés...
Csokoládépuding Nigella-módra
Hozzávalók: 12,5 dkg vaj 12,5 dkg jó minőségű csokoládé (én többfélét használtam, étcsokit és fehéret vegyesen) 3 tojás 3 evőkanál liszt 10-15 dkg cukor Elkészítés: Mikróban a csokit és a vajat összeolvasztjuk, majd szép simára kikeverjük. Egy külön tálban a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a csokis-vajas masszát, és összekeverjük.
Csokoládépudingos csiga
Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 egész tojás 2 db tojássárgája 3 dkg élesztő 1 mokkáskanál cukor 1 evőkanál porcukor 6 evőkanál olvasztott vaj tej csipet só A csigák lekenéséhez: 1 tojássárgája 1 dl tej 1 teáskanál cukor 1 csomag vaníliás cukor A töltelékhez: 2 csomag csokoládés pudingpor ízlés szerint mennyiségű cukor 5 dl tej Elkészítés: Az élesztőt fé...
Csokoládés babtorta
Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg szárazbab (nagy szemű fehér vagy tarka) 15 dkg cukor 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 1 citrom 5 dkg csokoládé 4 egész tojás 2 kanál zsemlemorzsa A krémhez: 25 dkg Rama margarin ízlés szerint cukor 2 evőkanál kakaópor A tetejére: 3 dl tej 2 csomag tejszínhabpor Elkészítés: Előző este leforrázzuk a babot, amiko...

381 cikk | 10 / 39 oldal