Magyar konyha - Receptek - Sütemények

   

Csokoládés Charlotte
Hozzávalók: A 2 piskótához: 10 tojás (5-5 db) 12 evőkanál cukor (6-6) 2 csomag vaníliás cukor 1-1 csipet só 1-1 kupak vanília-aroma fél-fél tasak sütőpor 2-2 evőkanál kakaópor 5-5 evőkanál liszt 1-1 evőkanál tej A pisótatekercs töltelékéhez: 5 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős) 3-4 evőkanál cukor 2 kupak vanília-aroma A krémhez: 1,2 liter tej ...
Csokoládés citromtorta
Hozzávalók: 1 db készen kapható kakaós piskótakorong (saját készítésű piskótából biztos finomabb) A krémhez: 10 + 28 dkg vaj 10 dkg liszt 5,5 dl tej 28 dkg cukor 2 nagy citrom leve és héja A mázhoz: 15 dkg porcukor 3 evőkanál tej 1,5 evőkanál cukrozatlan kakaó 6-7 dkg vaj Elkészítés: 1. A 10 dkg vajból és a lisztből világos rántást készítünk.
Csokoládés csokoládétorta
Hozzávalók: A tésztához: 7 tojás 7 dkg holland kakaópor 25 dkg vaj 13 dkg cukor 35 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor 1 marék puha kandírozott narancshéj felkockázva A krémhez: 3,5 dl habtejszín 30 dkg vaj 14 dkg cukor 9 dk keserű csoki 5 dkg holland kakaópor A díszítéshez: 20 dkg étcsoki tortabevonó 5 dkg cukor 1 dl tejszínhab zselatinfix csokivirág ...
Csokoládés máktorta meggymártással
Hozzávalók: 20 dkg tejcsoki 5 dkg étcsoki 3/4 bögre cukor 1/2 bögre darált mák 5 tojás 17 dkg vaj 1/3 bögre liszt 1/2 kiskanál szódabikarbóna A meggymártáshoz: 1 üveg meggybefőtt kevés víz cukor és fahéj ízlés szerint kb. 2-3 evőkanál kukoricakeményítő Elkészítés: Csokikat kockára darabolva gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a kristálycukrot.
Csokoládés mascarpone-rolád
Hozzávalók: 26 dkg étcsokoládé 85 ml erős feketekávé 7 szétválasztott tojás 14 dkg porcukor 3 evőkanál átszitált sima liszt dekor csokidísz A mascarponés töltelékhez: 50 dkg mascarpone sajt 3 evőkanál porcukor 2-3 evőkanál konyak vagy rum 15 dkg csokoládés mogyorókrém Elkészítés: A csokoládét és a kávét egy tűzálló tálban, forrásban lévő víz fölött, állandó ...
Csokoládés répakocka
Hozzávalók: 50 dkg répa 30 dkg étcsokoládé 6 darab tojás 30 dkg liszt 25 dkg kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 1/2 csomag sütőpor 25 dkg Rama margarin kb. 20 dkg dió vagy 30 szem pisztáciát a tetejére, díszítésre Elkészítés: A répát durvára reszeljük, a csokit nagyobb darabokra tördeljük, és a répa 2/3 részével összekeverjük.
Csokoládés sajttorta
Hozzávalók 18 cm-es formához: 15 dkg csokoládés keksz 10 dkg vaj 20 dkg natúr krémsajt 25 dkg mascarpone 1 dl tejszín 1 narancs lereszelt héja 7 dkg porcukor 5 dkg étcsokoládé Elkészítés: Törjük össze a kekszet egy nagy tálban. Olvasszuk fel a vajat és öntsük a kekszmorzsalékhoz, dolgozzuk össze őket.
Csokoládés semifreddo (sütés nélkül)
Igazi nyári desszert, csokis és nagyon finom! Hozzávalók 3 db tojás 2 dl tej 7 dkg cukor 1 csipet só 25 dkg mascarpone kevés tejföl 1 ek házi vanília kivonat (alkoholos) (méz) étcsokoládé holland kakaópor a díszítéshez Elkészítés Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval.
Csokoládés tejeskávé madártej jégkrémmel
Hozzávalók: 1,5 dl főzött kakaó 1,5 dl tejeskávé 1,5 dl madártej 12 dkg őszibarack befőtt 8 dkg karamell szósz 4 dkg étcsokoládé 20 dkg madártej jégkrém Elkészítés: Hosszú, vékony pohárba töltjük a kakaót, rá a tejeskávét, majd a madártejet. Az őszibarackot megpucoljuk és kockákra vágjuk.
Csokoládés-diós torta
Hozzávalók: A tésztához: 7 tojásos piskóta A krémhez: 2 csomag csokoládés puding 1/2 csomag vaníliás puding 1 liter tej 3 evőkanál kristálycukor 4 dl tejszín 3 teáskanál zselatin 15 dkg apróra vágott dió + a díszítéshez 10 db fél dió Elkészítés: A pudingokat megfőzőm az 1 liter tejben, utána belerakom a cukrot is.

381 cikk | 11 / 39 oldal