Magyar konyha - Receptek - Sütemények

   

Fehércsokis-málnahabos brownie
Hozzávalók: egy 18 x 27 cm-es tepsihez: A brownie alaphoz: 12,5 dkg fehércsokoládé 12,5 dkg vaj 10-12 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 7 dkg liszt 2 db tojás A krémsajtos réteghez: 30 dkg mascarpone 10 dkg porcukor 2 evőkanál kakaó 1 csomag vaníliás cukor 1 mokkáskanál vanília-aroma 2 db tojás A málnahabhoz: 2 dl tejszín málnapép Elkészítés: A br...
Fehércsokoládés-szedres semifreddo
Hozzávalók: 2 tojássárgája 3 evőkanál cukor 2,5 dl tej 10 dkg fehércsokoládé 3 dl habtejszín 20 dkg feketeszeder 2 cl fehér rum 10 dkg zabkeksz morzsolva Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, fehéredésig. Hozzáadjuk a tejet, majd feltesszük a tűzre melegedni, alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a krémet.
Fekete-erdő kocka
Hozzávalók: A piskótához: 6 tojás 6 evőkanál cukor 5 csapott evőkanál liszt 1 evőkanál kakaópor kevés sütőpor A krémhez: 1 csomag főzős vaníliás pudingpor 2,5 dl meggylé 1 dl víz 25 dkg Rama margarin 20 dkg porcukor kimagozott meggy (befőtt is lehet, ízlés szerinti mennyiségben) A habhoz: 2 csomag tejszínhabpor 3 dl tej 1 csomag habfix Elkészítés: ...
Fekete-erdő tornyocska
Hozzávalók: kb. 15 kockához: A tésztához: 15 dkg Rama margarin 15 dkg porcukor 3 egész tojás 15 dkg liszt 1/2 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 2 dkg kakaópor kevés víz (kb.
Ferrero Rocher kocka
Hozzávalók: 6 tojás 2 csomag vaníliás cukor 15 dkg kristálycukor 0,5 dl napraforgóolaj 2 dl tej 1 evőkanál csokis meggyaroma (vagy rumaroma) 13 dkg rétesliszt 17 dkg finomliszt 2 evőkanál kakaópor 1 csomag sütőpor 8 kocka étcsoki 2 evőkanál tej 1 evőkanál mandulaaroma 7 dkg omlós keksz 1 evőkanál mogyoróvaj (vagy nutella) A krémhez: 3 dl tej 4 evőkanál cu...
Finn vajas pulla
Hozzávalók 12 db-hoz: A tésztához: 50 dkg búzaliszt (BL55) 10 dkg barna cukor 1 db vanília rúd (belseje) 10 dkg vaj 2 dl tej (1,5%-os) 3 dkg élesztő (friss) 1 db tojás 1 púpozott evőkanál kardamom (őrölt) 1 csipet só A szóráshoz: 5 dkg kristálycukor A töltelékhez: 6 dkg vaj A kenéshez: 1 db tojás Elkészítés: Az é...
Firenzei szelet (Florentine)
Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt 7,5 dkg cukor 1/2 teáskanál sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg puha vaj 2 evőkanál víz só A töltelékhez: 5 dkg vaj 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál méz 2,5 dl tejszín kb. 25 dkg mandula, mogyoró, dió, mazsola vegyesen (a magvak egy része kis darabkákra tördelve) Valamint: kb.
Flódni
Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna, 1 dkg élesztő, 1/2 dl tej, 4 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tejföl. A töltelékhez: 1 kg reszelt alma, 3 dkg margarin, 1/2 citrom leve, cukor (ízlés szerint), 3 dl tej, 25 dkg darált mák, 25 dkg darált dió, barackíz.
Foltos-kávés kocka
Hozzávalók 10 dkg étcsoki 2 evőkanál instant kávé 50 dkg vaj vagy margarin csipetnyi só 8 tojás 75 dkg liszt 2 csomag sütőpor 2,5 dl+ 3 evőkanál tej tejszínhab 8 kanál cukor Elkészítés A csokoládét durvára aprítva, meleg vízfürdőben megolvasztjuk. A kávét feloldjuk 4 evőkanál forró vízben.
Francia csokoládés babapiskóta (sütés nélkül)
Hozzávalók: 40 dkg csokoládé 6 dkg porcukor 4 db tojás 10 dkg Rama 24 db babapiskóta konyak vagy whiskey (tetszőleges) gyümölcs a tálaláshoz A tejsodóhoz: 5 dl tej 6 dkg cukor 6 db tojássárgája A cukorsziruphoz: 2 dl víz 20 dkg cukor   Elkészítés A sodóhoz a tejet a cukorral lassú tűzön felforraljuk, majd habverővel állandóan kevergetve kis adagokban...

381 cikk | 16 / 39 oldal