Almás fahéjkocka


Almás fahéjkocka

Hozzávalók:

  • 4 tojás,
  • 5 evőkanál porcukor,
  • 8 dkg vaj,
  • 6 evőkanál tej,
  • 6 evőkanál finomliszt,
  • 1 teáskanál őrölt fahéj,
  • 1 csapott teáskanál sütőpor,
  • 1 mokkáskanál só,
  • 4 savanykás alma,
  • 20 dkg sárgabaracklekvár,
  • a tetejére kevés fahéjas porcukor,
  • a tepsihez vaj és liszt.

Szögletes, hosszúkás tepsit vajjal kikenünk, liszttel beszórjuk. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukor felével és a sóval, majd apránként hozzáadjuk a tejet, felváltva sütőporral elkevert liszttel. Ezután belecsorgatjuk az olvasztott, de már nem forró vajat és fahéjat. A tojások fehérjéből a megmaradt cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a vajas masszába. A tésztát belesimítjuk a kikent tepsibe, és az előmelegített forró sütőbe tolva, úgy sütjük meg, mint a piskótát. (Gőzmentes sütőt varázsolunk egy a sütőajtóra rácsukott hurkapálcával.) 10 perc múlva a lángot mérsékeljük, majd a tésztát szép sárgára megsütjük.

Közben az almákat héjastól kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. Ha megsült, sütőlemezre borítjuk,

és a tetejét vékonyan bekentjük a lekvárral. A tetejét megrakjuk az almaszeletekkel, és meghintjük kevés fahéjas cukorral.

Éppen csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, hogy az alma kissé megszínesedjen, de még ne roskadjon össze.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,275 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Almás béles Következő cikk: Almás gyümölcskenyér


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: