
Hozzávalók:
- 4 tojás,
- 5 evőkanál porcukor,
- 8 dkg vaj,
- 6 evőkanál tej,
- 6 evőkanál finomliszt,
- 1 teáskanál őrölt fahéj,
- 1 csapott teáskanál sütőpor,
- 1 mokkáskanál só,
- 4 savanykás alma,
- 20 dkg sárgabaracklekvár,
- a tetejére kevés fahéjas porcukor,
- a tepsihez vaj és liszt.
Szögletes, hosszúkás tepsit vajjal kikenünk, liszttel beszórjuk. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukor felével és a sóval, majd apránként hozzáadjuk a tejet, felváltva sütőporral elkevert liszttel. Ezután belecsorgatjuk az olvasztott, de már nem forró vajat és fahéjat. A tojások fehérjéből a megmaradt cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a vajas masszába. A tésztát belesimítjuk a kikent tepsibe, és az előmelegített forró sütőbe tolva, úgy sütjük meg, mint a piskótát. (Gőzmentes sütőt varázsolunk egy a sütőajtóra rácsukott hurkapálcával.) 10 perc múlva a lángot mérsékeljük, majd a tésztát szép sárgára megsütjük.
Közben az almákat héjastól kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. Ha megsült, sütőlemezre borítjuk,
és a tetejét vékonyan bekentjük a lekvárral. A tetejét megrakjuk az almaszeletekkel, és meghintjük kevés fahéjas cukorral.
Éppen csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, hogy az alma kissé megszínesedjen, de még ne roskadjon össze.