Almás gyümölcskenyér


Almás gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 4 nagy alma,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 tojás,
  • 25 dkg liszt,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 1 mokkáskanál fahéj,
  • 3 szem tört szegfűszeg,
  • csipet só,
  • 4 evőkanál apróra vágott gyümölcsbefőtt,
  • 2 evőkanál apróra vágott cukrozott narancshéj,
  • 10 szem dióbél,
  • 2 evőkanál törött mandula,
  • 2 dkg vaj, 1 evőkanál liszt.

Az almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem, és a cukorral jól elkeverem. Hozzáadom a nyers tojást, a lisztet meg a sütőport, ezután addig keverem, amíg habos, egynemű masszát nem kapok.

Fahéjjal, szegfűszeggel, csipet sóval fűszerezem, majd hozzáadom a mazsolát és a feldarabolt gyümölcsöket, apróra vágott narancshéjat, diót és mandulát. Szögletes, hosszúkás ormát kivajazok, liszttel meghintem, az almás masszát belesimítom, és alufóliával letakarom.

Előmelegített forró sütőbe teszem, és a lángot azonnal közepesre mérsékelem. Egy órányi sütés után hurkapálcával ellenőrzöm, hogy a közepe is jól átsült-e. Még forrón deszkára borítom, és hagyom tejesen kihűlni. Ha már hideg, alufóliába csomagolom, és hűvös helyen tartom.

Sokáig elálló sütemény; tea vagy kávé mellé kínálom.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,223 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Almás fahéjkocka Következő cikk: Almás krémes piskóta


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: