
Hozzávalók:
- 4 nagy alma,
- 15 dkg cukor,
- 1 tojás,
- 25 dkg liszt,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 1 mokkáskanál fahéj,
- 3 szem tört szegfűszeg,
- csipet só,
- 4 evőkanál apróra vágott gyümölcsbefőtt,
- 2 evőkanál apróra vágott cukrozott narancshéj,
- 10 szem dióbél,
- 2 evőkanál törött mandula,
- 2 dkg vaj, 1 evőkanál liszt.
Az almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem, és a cukorral jól elkeverem. Hozzáadom a nyers tojást, a lisztet meg a sütőport, ezután addig keverem, amíg habos, egynemű masszát nem kapok.
Fahéjjal, szegfűszeggel, csipet sóval fűszerezem, majd hozzáadom a mazsolát és a feldarabolt gyümölcsöket, apróra vágott narancshéjat, diót és mandulát. Szögletes, hosszúkás ormát kivajazok, liszttel meghintem, az almás masszát belesimítom, és alufóliával letakarom.
Előmelegített forró sütőbe teszem, és a lángot azonnal közepesre mérsékelem. Egy órányi sütés után hurkapálcával ellenőrzöm, hogy a közepe is jól átsült-e. Még forrón deszkára borítom, és hagyom tejesen kihűlni. Ha már hideg, alufóliába csomagolom, és hűvös helyen tartom.
Sokáig elálló sütemény; tea vagy kávé mellé kínálom.