Almás krémes piskóta


Almás krémes piskóta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 7 db tojás,
  • 7 evőkanál liszt,
  • 7 evőkanál porcukor,
  • 1 evőkanál kakaópor,
  • 1 evőkanál rum,
  • + 1 kg savanykás alma.

Krémhez:

  • 20 dkg margarin,
  • 20 dkg porcukor,
  • 2 és fél dl tej,
  • 1 csomag vaníliás puding.

Mázhoz:

  • 1 tábla Katica tej- vagy étcsokoládé tortabevonó.

Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot a tojássárgáját és végül a lisztet. Ebből az összekevert masszából a felét az almára öntjük, a másik felébe 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál rumot keverünk. Ráöntjük a sárga masszára egy kicsit összerázzuk és megsütjük. (kb 30 perc)

Ha kisült deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül. Megkenjük a krémmel és végül csokoládéval vonjuk be.

A krém elkészítése: A margarint habosra keverjük a porcukorral, a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a margarinos krémmel.

Nagyon finom és mutatós sütemény!


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 3,754 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Almás gyümölcskenyér Következő cikk: Almáspite


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: