Hozzávalók:
A piskótához:
- 7 db tojás,
- 7 evőkanál liszt,
- 7 evőkanál porcukor,
- 1 evőkanál kakaópor,
- 1 evőkanál rum,
- + 1 kg savanykás alma.
Krémhez:
- 20 dkg margarin,
- 20 dkg porcukor,
- 2 és fél dl tej,
- 1 csomag vaníliás puding.
Mázhoz:
- 1 tábla Katica tej- vagy étcsokoládé tortabevonó.
Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot a tojássárgáját és végül a lisztet. Ebből az összekevert masszából a felét az almára öntjük, a másik felébe 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál rumot keverünk. Ráöntjük a sárga masszára egy kicsit összerázzuk és megsütjük. (kb 30 perc)
Ha kisült deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül. Megkenjük a krémmel és végül csokoládéval vonjuk be.
A krém elkészítése: A margarint habosra keverjük a porcukorral, a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a margarinos krémmel.
Nagyon finom és mutatós sütemény!