Babapiskótás puncs szelet


Babapiskótás puncs szelet

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 dkg porcukor,
  • 2 tojássárgája,
  • 2 evőkanál méz,
  • 3 evőkanál tej,
  • 2 dkg margarin.

A krémhez:

  • 3 csomag puncs ízű pudingpor,
  • 7 dl tej,
  • 25 dkg margarin,
  • 25 dkg porcukor,
  • 1 db rum aroma.

Piskóta elkészítése: a fenti anyagokat gőz felett felfőzzük, s ha már forró, beleteszünk 2 mokkáskanál szódabikarbónát, majd sűrűre főzzük. A tűzről levéve, hozzákeverünk 25 dkg lisztet.

Ha kihűlt a tészta, akkor sodorjuk, majd 2 lapot sütünk belőle.

Krém elkészítése: (1. krém) 3 csomag puncs pudingport felfőzünk 7 dl tejben. (2. krém) 25 dkg margarint, 25 dkg porcukorral kikeverünk, és ha a puding kihűlt, a két krémet összekeverjük. Egy rumaromát öntünk bele.

Az egyik lapot megkenjük a krémmel, rárakjuk a babapiskótát. A piskótára rákenjük a többi krémet, és a lapot rátesszük. A tetejére csokoládémázt öntünk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,989 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Babapiskótás dióskocka Következő cikk: Bakacsók


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: