Hozzávalók:
- 1 dl olvasztott vaj vagy finom étolaj,
- 1 teáskanál vanília,
- 1 dl finom búzaliszt,
- 2 dl méz,
- 6 dkg étcsokoládé,
- 2 db tojás,
- 2 dl apróra vágott dió,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 1/2 teáskanál só.
Egy kis edényben lassú tűzön olvasszuk egybe a csokoládét, a vajat, a sót és a vaníliát, állandóan kevergetve közben, hogy jól elkeveredjenek, majd vegyük le a tűzről. Most keverjük bele a mézet, a lisztet és a sütőport. Adjuk hozzá a tojásokat is, és jól verjük fel. Végül keverjük bele a diót, és az egészet öntsük egy kivajazott, kb. 22 x 22 x 5 cm-es tepsibe.
160C°-os sütőben süssük kb. 35 - 40 percig, illetve addig, míg a közepében vékony késsel, vagy kötőtűvel végzett "szúrópróba" azt nem mutatja, hogy jónak találtuk. Hagyjuk lehűlni, mielőtt kb. 4 x 4 cm-es darabokra felvágnánk. Aki szereti, porcukorral is meghintheti.