Cseresznyés pite


Cseresznyés pite

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 egész tojás + 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só

a töltelékhez:

  • 1 kg cseresznye
  • 5 dkg darált dió
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

a tetejére 1 tojás

A lisztbe beleszórjuk a sütőport és az összes hozzávalót gyorsan összegyúrjuk, majd sima tésztává dolgozzuk. Egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle, és két-három órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük.

A cseresznyét kimagozzuk.

A nagyobbik cipót kinyújtjuk, és a tepsit kibéleljük vele. Rászórjuk a dióval elkevert zsemlemorzsát, majd ráterítjük a cseresznyét. Erre cukrot szórunk és a másik fél kinyújtott tésztával befedjük. Kicsit rányomkodjuk a gyümölcsre, majd egy felvert tojással megkenjük a tetejét. Villával megszurkáljuk és előmelegített, forró sütőbe téve 10 percig közepes lángon sütjük, ezután a lángot mérsékeljük és aranybarnára sütjük.

Csak teljes kihűlése után vágjuk kockákra. A tetejét porcukorral elkevert darált dióval meghinthetjük.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,575 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csacsifüle Következő cikk: Cseresznyés-csokis muffin


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: