- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- fél citrom leve és reszelt héja
- 5 dkg mazsola
- húsvétról megmaradt csokinyulak, csibék és tojások
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjükből 2 dkg cukorral kemény habot verünk.
A sárgákat jól összekeverjük, belekeverjük a többi cukrot, a citromlevet és héjat, valamint a mazsolát.
A lisztet átszitáljuk. A csokoládékat apró darabokra törjük, és a lisztbe keverjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát és simára keverjük.
Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
Kizsírozott és kilisztezett királytorta formába vagy őzgerincformába töltjük és 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük. Az idő letelte után fogpiszkálót szúrunk a tésztába, hogy ellenőrizzük, a közepe is átsült-e. Ha már nem ragad rá nyers tészta, akkor kész. Rácsra vagy deszkára borítjuk, és csak kihűlés után szeleteljük.