Csokidarabos püspökkenyér


Csokidarabos püspökkenyér
  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 5 dkg mazsola
  • húsvétról megmaradt csokinyulak, csibék és tojások

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjükből 2 dkg cukorral kemény habot verünk.

A sárgákat jól összekeverjük, belekeverjük a többi cukrot, a citromlevet és héjat, valamint a mazsolát.

A lisztet átszitáljuk. A csokoládékat apró darabokra törjük, és a lisztbe keverjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát és simára keverjük.

Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.

Kizsírozott és kilisztezett királytorta formába vagy őzgerincformába töltjük és 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük. Az idő letelte után fogpiszkálót szúrunk a tésztába, hogy ellenőrizzük, a közepe is átsült-e. Ha már nem ragad rá nyers tészta, akkor kész. Rácsra vagy deszkára borítjuk, és csak kihűlés után szeleteljük.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,892 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Csokicsokicsoki Következő cikk: Csokidominó


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: