Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt,
- 1 csomag sütőpor,
- 15 dkg zsír,
- 3 tojássárgája,
- 15 dkg cukor,
- kevés tej.
A töltelékhez:
- 20 deka vaj,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 15 deka porcukor.
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, három részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján megsütjük. A kisült lapok egyikét összetörjük, és 2 deci tejben megáztatjuk. Hozzáadunk 1 evőkanál lekvárt, 3 evőkanál kakaót, fél deci rumot (vagy pár csepp aromát), végül a habosra kevert vajas porcukrot. Az így kapott masszát a két süteménylap közé kenjük. Gőz fölött cukorral habosra keverünk 3 tojásfehérjét, és a tetejére kenjük. Szép, fehér máz lesz. Csak másnap szeleteljük, amikor a lapok a töltelékkel összeérnek.
Tisztelettel Thiess Klára