Debreceni krémes


Debreceni krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 15 dkg zsír,
  • 3 tojássárgája,
  • 15 dkg cukor,
  • kevés tej.

A töltelékhez:

  • 20 deka vaj,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 15 deka porcukor.

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, három részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján megsütjük. A kisült lapok egyikét összetörjük, és 2 deci tejben megáztatjuk. Hozzáadunk 1 evőkanál lekvárt, 3 evőkanál kakaót, fél deci rumot (vagy pár csepp aromát), végül a habosra kevert vajas porcukrot. Az így kapott masszát a két süteménylap közé kenjük. Gőz fölött cukorral habosra keverünk 3 tojásfehérjét, és a tetejére kenjük. Szép, fehér máz lesz. Csak másnap szeleteljük, amikor a lapok a töltelékkel összeérnek.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,504 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Cukkinis csokikalács bodzás mascarponehabbal Következő cikk: Diós béles


   







Tetszik 1 Nagy Kata kedveli
Nagy Kata

Megjegyzések

Thiess Klára
szerda, 2011. szeptember 7. 23:33
Kedves Szerkesztö!Szerintem itt téves kép van feltéve .Ugyanis nem talál a recepttel. Ha egy krémbe lekvárt és 3 kanál kakaót teszünk , akkor lehetetlen , hogy a fenti eredményt kapjuk.Ha tévednék , akkor legyen olyan kedves és magyarázza meg , hogy miért.
Tisztelettel Thiess Klára
péntek, 2012. október 26. 04:50
Hat itt most en is elvesztettem a fonalat! legyenek olyan kedvesek ha valaki tudja a kepen lathato receptett akkor irja le! Elore is koszonom.



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: