Hozzávalók:
- 1 doboz mirelit vajas-leveles tészta,
- 1 tojás,
- 2 evőkanál tej,
- 15 dkg durvára darált dióbél,
- 20 dkg sárgabaracklekvár,
- ízlés szerint 8-10 dkg cukor,
- a tészta nyújtásához kevés liszt,
- a sütőlemezhez 5 dkg vaj.
A gyúródeszkát belisztezzük, majd olyan vékonyra nyújtjuk ki rajta a szobahőmérsékleten felengedett vajas-leveles tésztát, amennyire csak lehetséges. A nyújtófát közben többször is meglisztezzük, nehogy a tészta ráragadjon. A tojást és a tejet habosra verjük, majd hozzákeverjük a folyékonyra olvasztott sárgabaracklekvárt. A tészta egész felületét vékonyan bekenjük a tojásos lekvárral, és rászórjuk a darált dióval összekevert cukrot. A tésztát nagyon szorosan felcsavarjuk, így egy hosszú, vékony tekercset kapunk. A tekercset kissé le is nyomkodjuk, hogy a levegő mind kiszoruljon belőle. Éles késsel félujjnyi szeletekre vágjuk. Egy nagy sütőlemezt az olvasztott vajjal vékonyan bekenünk, majd a szeleteket egymáshoz nem túl közel, lapjával ráfektetjük. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, majd a lángot 5 perc múlva mérsékeljük, és szép pirosasbarnára megsütjük. Vigyázat! Ha nem figyelünk eléggé, a lekvár és a cukor hamar megég.