Diós béles


Diós béles

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőporral elkeverve,
  • 3 dkg cukor,
  • 1 tojás,
  • 12 dkg zsír.

A töltelékhez:

  • baracklekvár,
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 15 dkg darált dió,
  • 1 evőkanál rum, 2 tojás.

A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk. Nagyobb részét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk, majd megkenjük baracklekvárral, és a töltelékkel bevonjuk. A porcukrot a vaníliás cukorral, a dióval, a rummal és a 2 tojás sárgájával összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. Rákenjük a tésztára, a tészta másik felét pedig a töltelékre reszeljük. Tojással megkenjük. Forró sütőben szép pirosra sütjük. Kihűlés után négyszögletesre vágjuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,855 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Debreceni krémes Következő cikk: Diós béles


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: