
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőporral elkeverve,
- 3 dkg cukor,
- 1 tojás,
- 12 dkg zsír.
A töltelékhez:
- baracklekvár,
- 10 dkg porcukor,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 15 dkg darált dió,
- 1 evőkanál rum, 2 tojás.
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk. Nagyobb részét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk, majd megkenjük baracklekvárral, és a töltelékkel bevonjuk. A porcukrot a vaníliás cukorral, a dióval, a rummal és a 2 tojás sárgájával összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. Rákenjük a tésztára, a tészta másik felét pedig a töltelékre reszeljük. Tojással megkenjük. Forró sütőben szép pirosra sütjük. Kihűlés után négyszögletesre vágjuk.