Flódni


Flódni

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna,
  • 1 dkg élesztő, 1/2 dl tej,
  • 4 evőkanál porcukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 dl tejföl.

A töltelékhez:

  • 1 kg reszelt alma,
  • 3 dkg margarin,
  • 1/2 citrom leve,
  • cukor (ízlés szerint),
  • 3 dl tej,
  • 25 dkg darált mák,
  • 25 dkg darált dió,
  • barackíz.

A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tejben megfuttatott élesztőt, a tejfölt, az ízesítő anyagokat és jól kigyúrjuk. Fóliával letakarjuk, és hűtőszekrényben egy órán keresztül pihentetjük

Az almát a citrom levével, cukorral ízesítjük és a margarinnal pépesre pároljuk. A tejet felforraljuk, s az egyik felét a cukros mákra, másikat a cukrozott dióra öntjük. A tésztát négy egyforma lapra kinyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe rétegezzük, minden lapot lekvárral megkenünk és a kihűlt töltelékkel megtöltjük. Először a mák-, utána az alma-, majd a diótöltelék következik. Előmelegített, forró sütőben kisütjük. Kihűlés után porcukorral megszórjuk, és hosszúkásra szeletelve tálaljuk.

Sütés előtt a tészta tetejét szurkáljuk meg villával, hogy ne hólyagosodjon fel.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,559 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Firenzei szelet (Florentine) Következő cikk: Foltos-kávés kocka


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: