Mulicz Károly:
Barátaimnak! Az édesanyám előfizetője volt az Erdélyi Magyar Lányoknak, az egyik 1929-es példányból kivettem a "Csiga" sütemény receptjét, íme:
- Veszünk fél kilogram lisztet,
- egy vizespohár tejfelt,
- egy vizespohár zsírt,
- hidegen szétmorzsolunk 2 deka élesztőt,
- kevés sóval és 2 tojással az egésszet jól összegyúrjuk.
A tészta cipót kívül bezsírozzuk,asztalkendőbe gönygyöljük, és hideg vízzel tele tálba téve,
2 orán át kelni hagyjuk.
Az asztalkendő vizes lesz de a tésztát a zsír megóvja az átnedvesedéstől.
2 óra múlva kivesszük a tésztát a vízböl,liszt helyett porcukorral behintett nyujtódeszkán kinyújtjuk és 2-3 cm széles,10 cm hosszú szallagokra vágjuk. A szallagokat cukorporral csiga alkúra felhajtunk és élére állitva sütjük.
Jó munkát! Károly