A "Csiga" sütemény (1929)


A "Csiga" sütemény (1929)

Mulicz Károly:

Barátaimnak! Az édesanyám előfizetője volt az Erdélyi Magyar Lányoknak, az egyik 1929-es példányból kivettem a "Csiga" sütemény receptjét, íme:

  • Veszünk fél kilogram lisztet,
  • egy vizespohár tejfelt,
  • egy vizespohár zsírt,
  • hidegen szétmorzsolunk 2 deka élesztőt,
  • kevés sóval és 2 tojással az egésszet jól összegyúrjuk.

A tészta cipót kívül bezsírozzuk,asztalkendőbe gönygyöljük, és hideg vízzel tele tálba téve,

2 orán át kelni hagyjuk.

Az asztalkendő vizes lesz de a tésztát a zsír megóvja az átnedvesedéstől.

2 óra múlva kivesszük a tésztát a vízböl,liszt helyett porcukorral behintett nyujtódeszkán kinyújtjuk és 2-3 cm széles,10 cm hosszú szallagokra vágjuk. A szallagokat cukorporral csiga alkúra felhajtunk és élére állitva sütjük.

 

Jó munkát! Károly


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2011. február 6. Szerkesztette: Mulicz Karoly
Nézettség: 3,413 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: - Bevezetés a sütés rejtelmeibe - Következő cikk: A Nagybányai tepertős pogácsa (1929)


   








Megjegyzések

Bathó Klára
szerda, 2012. október 31. 21:41
Ugyan milyen lehet?



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: