Kókuszrajongóknak ajánlom, sokféle gyümölccsel variálható, mutatós, könnyű, gyümölcsös finomság. Itt most egy szőlős variáció látható.
Elkészítési idő: kb 70 perc
Hozzávalók (kb 8 szelethez)
- 200 g hideg vaj
- 200 g porcukor
- 3 db egésztojás
- 3 evőkanál citromlé
- 180 g liszt
- 80 g kókuszreszelék
- 0.5 teáskanál sütőpor
- kb 2 fürt szőlő
Elkészítés
- Először is a szőlőt megmossuk és leszemezzük.
- Ezután a vajat a porcukorral és a tojásokkal alaposan habosra keverjük. Végül hozzáadjuk a citromlevet is.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kókuszreszelékkel, majd az egészet apránként a tojásos masszához adjuk. Így az egészet homogén masszává keverjük.
- Elővesszük a kivajazott, kilisztezett torta, vagy pite formát és belesimítjuk a masszát.
- Ezután feltesszük rá a szőlőszemeket.
- 180 C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 perc alatt készre sütjük.