Kókuszos szőlőtorta


Kókuszos szőlőtorta

Kókuszrajongóknak ajánlom, sokféle gyümölccsel variálható, mutatós, könnyű, gyümölcsös finomság. Itt most egy szőlős variáció látható.

Elkészítési idő: kb 70 perc

Hozzávalók (kb 8 szelethez)

  • 200 g hideg vaj
  • 200 g porcukor
  • 3 db egésztojás
  • 3 evőkanál citromlé
  • 180 g liszt
  • 80 g kókuszreszelék
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • kb 2 fürt szőlő

Elkészítés

  1. Először is a szőlőt megmossuk és leszemezzük.
  2. Ezután a vajat a porcukorral és a tojásokkal alaposan habosra keverjük. Végül hozzáadjuk a citromlevet is.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kókuszreszelékkel, majd az egészet apránként a tojásos masszához adjuk. Így az egészet homogén masszává keverjük.
  4. Elővesszük a kivajazott, kilisztezett torta, vagy pite formát és belesimítjuk a masszát.
  5. Ezután feltesszük rá a szőlőszemeket.
  6. 180 C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 35-40 perc alatt készre sütjük.

Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 19. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,215 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Kókuszos kosárka Következő cikk: Kókuszos-csokis sütemény


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: