Madártej szelet


Madártej szelet

Hozzávalók 12 főre

-Tésztához:

  • 8 tojásfehérje
  • 8 ek porcukor
  • 8 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

-Krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • Főzött krémhez:
  • 8 tojássárgája
  • 5 ek porcukor
  • 5 ek liszt
  • 2 ek vaníliás cukor
  • 4 dl tej

-Tetejére:

  • 0,5 l Hulala (tejszin)

Elkészítés:

A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és sütőporral. Vajazott, lisztezett tepsiben kisütjük.

A főzött krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez keverjük, és a tésztára kenjük.

Tetejére egy fél literes cukrászati habot kenünk.

sütési hőfok: 150 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x30 cm

 

Forrás:
http://www.nosalty.hu/


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. február 24. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 2,157 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Madártej Következő cikk: Mákos guba


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: