Hozzávalók 12 főre
-Tésztához:
- 8 tojásfehérje
- 8 ek porcukor
- 8 ek liszt
- 1 cs sütőpor
-Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- Főzött krémhez:
- 8 tojássárgája
- 5 ek porcukor
- 5 ek liszt
- 2 ek vaníliás cukor
- 4 dl tej
-Tetejére:
- 0,5 l Hulala (tejszin)
Elkészítés:
A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és sütőporral. Vajazott, lisztezett tepsiben kisütjük.
A főzött krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez keverjük, és a tésztára kenjük.
Tetejére egy fél literes cukrászati habot kenünk.
sütési hőfok: 150 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x30 cm
Forrás:
http://www.nosalty.hu/