Mogyorós-szilvás lepény


Mogyorós-szilvás lepény

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 50 g őrölt mogyoró (nem földi!)
  • 20 g élesztő
  • 2 dl (rizs)tej
  • 5-6 ek nádcukor + a tetejére
  • 1 vanília kikapart belseje
  • 1 citrom reszelt héja

A tetejére:

  • kb. fél kiló szilva, kimagozva, elnegyedelve

Elkészítése:

A tésztához valókból ruganyos, picit lágy tésztát gyúrtam, majd jó másfél órát kelni hagytam.

Közben a legkisebbikem kimagozta és felnegyedelte a szilvát (igen, nálunk gyerekmunka is van).

Jutalmul a sütőpapírral bélelt piteformába nyomkodott tésztába biggyesztgethette a gyümölcsdarabokat.

A tetejét megszórtam egy kis nádcukorral és még egy bő félórát kelni hagytam.

Közben előmelegítettem a sütőt 200ºC-ra és olyan 30-35 perc alatt megsütöttem a lepényt.

 

Forrás:
www.sajtkukac.hu


Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 26. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,279 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Mogyorós brownie (gluténmentes) Következő cikk: mogyoróvajas süti


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: