Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 50 g őrölt mogyoró (nem földi!)
- 20 g élesztő
- 2 dl (rizs)tej
- 5-6 ek nádcukor + a tetejére
- 1 vanília kikapart belseje
- 1 citrom reszelt héja
A tetejére:
- kb. fél kiló szilva, kimagozva, elnegyedelve
Elkészítése:
A tésztához valókból ruganyos, picit lágy tésztát gyúrtam, majd jó másfél órát kelni hagytam.
Közben a legkisebbikem kimagozta és felnegyedelte a szilvát (igen, nálunk gyerekmunka is van).
Jutalmul a sütőpapírral bélelt piteformába nyomkodott tésztába biggyesztgethette a gyümölcsdarabokat.
A tetejét megszórtam egy kis nádcukorral és még egy bő félórát kelni hagytam.
Közben előmelegítettem a sütőt 200ºC-ra és olyan 30-35 perc alatt megsütöttem a lepényt.
Forrás:
www.sajtkukac.hu