Krémes szilvás lepény


Krémes szilvás lepény

Hozzávalók:

  • a kelt tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 6 dkg nádcukor
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg puha vaj
  • 50 dkg magozott szilva és ringló vegyesen

a tetejére:

  • 1 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 4-5 ek nádcukor
  • némi fahéj és vanília

Elkészítése:

A kelt tészta hozzávalóiból (a szilvát kivéve) lágy tésztát dagasztottam (én raktam bele most egy kis teljeskiőrlésű rozslisztet is, ezért picivel több tejre volt szükség) majd meleg helyen kelni hagytam.

A sütőt előmelegítettem 190ºC-ra és egy 35×35 centis tepsit sütőpapírral kibéleltem. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtottam és úgy raktam a tepsibe, hogy 1-2 centis pereme legyen körben. A megmosott, feldarabolt szilvát rászórtam és az előmelegített sütőbe toltam. Olyan 35 perc elteltével a tejszínes keveréket is ráöntöttem és így sütöttem még 20 percet.

Kihűlve szeleteltem, de nekem igazán másnap ízlett.

Forrás:
www.sajtkukac.hu


Szerkesztés dátuma: szombat, 2011. február 26. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,236 Kategória: Receptek » Sütemények
Előző cikk: Krémes Kókuszkocka Következő cikk: Krumplifánk


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: