
Hozzávalók:
- a kelt tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl langyos tej
- 6 dkg nádcukor
- csipet só
- 1 tojás
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg puha vaj
- 50 dkg magozott szilva és ringló vegyesen
a tetejére:
- 1 dl tejszín
- 1 tojás
- 2 tojássárgája
- 4-5 ek nádcukor
- némi fahéj és vanília
Elkészítése:
A kelt tészta hozzávalóiból (a szilvát kivéve) lágy tésztát dagasztottam (én raktam bele most egy kis teljeskiőrlésű rozslisztet is, ezért picivel több tejre volt szükség) majd meleg helyen kelni hagytam.
A sütőt előmelegítettem 190ºC-ra és egy 35×35 centis tepsit sütőpapírral kibéleltem. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtottam és úgy raktam a tepsibe, hogy 1-2 centis pereme legyen körben. A megmosott, feldarabolt szilvát rászórtam és az előmelegített sütőbe toltam. Olyan 35 perc elteltével a tejszínes keveréket is ráöntöttem és így sütöttem még 20 percet.
Kihűlve szeleteltem, de nekem igazán másnap ízlett.
Forrás:
www.sajtkukac.hu